top of page

118 Eho - odmev neuslišane ljubezni

Updated: Oct 29, 2020

V mesecu maju, natančneje 14.5.2020, se je v sistemu Aura-Soma rodila nova ekvilibrium steklenička. Energije se vedno utekočinijo v času, ko jih kolektivna energija človeštva potrebuje. Sporočilo posamezne stekleničke je tako vezano na situacijo v svetu, numerologijo dneva in zaporedne številke ter seveda astrološko postavitev planetov. Mike Booth, ki že 30 let vodi dejavnosti Aura-Some in je nasledil ustanoviteljico Wicky Wall vedno zapiše prve intuitivne misli, ki pridejo ob rojstvu vsake stekleničke. Z ljubeznijo in ob posebnih energijah, ki jih vedno prikličejo njegove besede, se z veseljem podam v prevajanje in tako je nastal tudi tale.



V teh burnih, negotovih časih, nas prihod Eho podpre, da najdemo zlato središče znotraj nas, smo ljubeči do sebe, ter spustimo strahove.


Ko pogledamo v svetlo koralno, takoj pomislimo na neuslišano ljubezen in zgodbo o Narcisu, ki se je zaljubil v svoj lasten odsev, bil pa je objekt poželenja gorske nimfe Eho (Odmev), Narcis je šel na lov in se odtujil od svojega spremstva. [Na tej poti ga je zagledala Eho in se vanj zaljubila ter mu sledila op. prev.] ter jih skušal priklicati: »Kje ste?« Ker mu je Eho sledila skozi gozd, je videla priložnost, da se mu približa, a je lahko le ponovila njegove besede. V obupu je stekla k Narcisu in ga želela objeti, a jo je Narcis zavrnil.


Veliko let pred tem je Hera, Zeusova žena, nimfi Eho odvzela zmožnost govorjenja, ker je bila ljubosumna na moževe obiske gora in tam živečih nimf. Da bi se Zeus izognil Heri je prosil Eho naj jo prestreže in zamoti s svojim zlatim darom govora. Ko je Hera spoznala, da jo je Eho zamotila, ji je odvzela glas in jo uročila, da lahko ponovi le zadnjo besedo kateregakoli sogovornika. S tem dejanjem je Hera preprečila, da bi kasneje Eho svojo ljubezen izpovedala Narcisu.


Pan, ki se je rad vsiljeval nimfam in boginjam, se je zaljubil v Eho, ki pa mu te ljubezni ni vračala in tako je bila tudi njegova ljubezen neuslišana. Pan je bil tako jezen nanjo, da je svojim pastirjem naročil naj jo raztrgajo na kos. Gaia, mati Zemlja, ki je vse spremljala, od dogodka s Hero, Narcisom in umorom na Panovo zahtevo, je začutila močno sočutje do Eho. Odločila se je, da bo v spomin na Eho, njen zlati glas odzvanjal skozi celotno njeno bitje. Tako so zvoki njenega glasu v vsakem kotičku Zemlje, v vetru, drevesih, v temnih hladnih votlinah, tako da vsakič, ko zaslišimo odmev, se spomnimo Gainega sočutja do Eho in sočutja, ki bi ga morali imeti drug so drugega ter do Zemlje.


Ko pomislimo na zgodbo nimfe Eho in neuslišano ljubezen svetlo koralne in to prenesemo na svojo situacijo ter pomislimo, kje je naša ljubezen najmanj uslišana ugotovimo, da je to znotraj nas samih. Težko ljubimo sebe, saj se premočno obsojamo. Ko to neuslišano ljubezen ozavestimo, ko pokažemo več sočutja do sebe in se prenehamo obsojati. Lahko postanemo bolj zavestni v odnosu do sebe. Čisto prelahko pademo v obsojanje, prepogosto to počnemo in skozi to obsojanje zanikamo dele sebe ter postanem notranje fragmentirani.


Čutim, da je z Eho povezana sinhroniciteta ter poglobljen proces, ki se je pričel s Panom (Ekvilibrium steklenička št. 117 op. prev.). S Panom najdemo opolnomočenje duha skozi naravo. Sedaj se pokaže njegov drugačen aspekt, ki skozi fragmentiranost Eho prinaša potencial za razrešitev.


Razrešitev prihaja v več nivojih: svetlo vijolična predstavlja globok nivo transmutacije, ki je povezana z mojstrom St. Germainom in spremembami na celičnem nivoju. Situacija s katero se sooča človeštvo je polna varljive realnosti zaradi strahov, ki so bili ustvarjeni okoli nečesa, kar se nahaja nasproti vijolične – rumena. Ta strah se je kot kuga razširil po svetu. Postal je globalni fenomen, sestavljen in medijev, družbenih omrežij, vseh različnih idej ter mnenj, ki so se razširila skozi te medije. Kolektivni strah se je dotaknil prav vsakogar in svetlo vijolična, ki stoji nasproti rumene, ponuja protistrup temu strahu.

V tej kombinaciji, 119 ekvilibrium steklenički, se zelo jasno spomnimo, kako pomembno je, da pridemo v stik z Zvezdno znotraj nas. Vsak med nami nosi v sebi načrt, ki odgovarja na vprašanje zakaj smo prišli sem, čemu smo tukaj in kaj smo prišli naredit. Eho je prišla 14. maja 2020 in če seštejemo 14, dobimo številko 5. S to 5 in 5, ki jo predstavlja mesec maj, dobimo 10. Dve desetici v 2020 seštejemo v 4 in tako dobimo 14 (10+4), ki je steklenička prozorna/zlata in nam pomaga ozavestiti zlato Zvezdo znotraj nas. Del zgodbe o Eho in se skriva v razlogu, zakaj ji je Hera odvzela govor ter omejila zlati nimfin jezik, da je ponavljala le besede drugih. Eho je bila znana po tem, da je govorila iz svoje notranje modrosti in to je pritegnilo zeusa, da je je sprejel za svojo muzo. Ta zlata barva je zelo pomembna pri rojstvu te stekleničke, ki se ne razkrije skozi barve same, ampak skozi numerologijo.


Svetlo koralna nad svetlo vijolično je obrnjena steklenička Sandalfon, ki je na nek način odmev nečesa, kar je minilo. Ekvilibrium steklenička 98 je spomin na Margaret, Vickiyino prijateljico ter na njeno ponižno podporo ter pomoč, da je Aura-Soma postala to, kar je danes. Vedno pomislim na dejstvo, da sem z Vicky preživel sedem let do njene smrti in Margaret je živela še sedem let po njeni smrti. Tako sem imel sedem let podpore s strani Vicky, ki se je nadaljevala v sedem let podpore s strani Margaret.


Menim, da 14 ni nepomembna v odnosu do tega, kje smo sedaj in energije tega časa, ki ga je Vicky na nek način napovedovala. Čas, ko bo Aura-Soma potrebna kot ni bila še nikoli. Leto 2020 vsebuje ponovitev številke 20, ki jo predstavlja steklenička Zvezdni otrok in ni naključje, da je povratno potovanje Zvezdnega otroka v tarotu prav Sandalfon in steklenička 98.


Ko pogledamo numerologijo 118, lahko vidimo vhod v svetlobno telo 11/8, kjer 11 predstavlja vrata v 8, ki je enojna številka v katero se sešteje ime Aura-Soma (svetloba-telo). Naša skrb, toplina, sočutje in ljubezen, lahko naredijo spremembo v prostoru, ki ga ustvarjamo izven sebe in mu pravimo strah. Ljubezen in strah namreč ne moreta obstajati sočasno v istem prostoru. S tem, ko povečamo svoje zavedanje in rast svetlobnega telesa postanemo prostistrup za to, kar se dogaja v tem času.


S svetlobo in ljubeznijo,

Mike.


Originalen zapis najdete >>tukaj<<

Prevod in priredba Manca Razboršek


0 comments
bottom of page