top of page

117 Pan - prizemljena kreativnost

Updated: Oct 29, 2020


V sistemu Aura-Soma se vsaka steklenička rodi, ko jo kolektivna zavest človeštva potrebuje, da jo podpre na poti prebujanja v novo dobo in lastno svetlobo. 11. novembra je bila rojena steklenička z zaporedno številko 117 in imenom Pan. Ob tem je Mike booth direktor in duhovni vodja procesa rojevanja stekleničk zapisal.


"Vznemirjen sem ob rojstvu nove stekleničke in čutim, da je to še en pomemben korak v evoluciji sistema. Turkizna/rdeča, z imenom Pan je skoraj moški aspekt Kraljice Mab, v čudovitem časovnem momentu (11.11), ko se za nas toliko novega odpira, vrata na nove nivoje bivanja, saj 11 vedno predstavlja vrata.


Steklenička prihaja skozi odprta vrata ter napoveduje in nas navdihuje k temu, kar sledi.


Duh narave se razkriva v dinamični obliki, duh narave, ki je v drevesih, rastlinah, kristalih, draguljih in znotraj nas; duh narave kjerkoli obstaja. Turkizna je vedno kreativna sila pa tudi odraz potovanja. Zdi se mi, da zares pride na Zemljo, ko se poveže z rdečo. Da lahko manifestiramo kreativnost in razumemo misli ter občutke, svoje Bitje in kako oblikujemo lastno realnost. Na nek način je to steklenička, za katero čutim, da nam bo pomagala prevzeti odgovornost za naša notranja potovanja, na način, ki presega projekcije in psihološke transferje.


Turkizna je močno povezana s procesom individuacije in ko prihaja k nam vedno več valov zavesti, ki jih vsebuje svetlobna mreža Zemlje, to lahko prizemljimo na načine, ki nam prej niso bili dostopni. Aktivacije s strani starešin so nujne, da se povežemo s svojim zemeljskim poreklom, kar nas poveže individualno ter kolektivno na poti k sebi.


Zaradi očitne ter globoke povezave s Kraljico Mab, želim podeliti pesem Himna Panu, ki jo je napisal Percy Byshe Shelley.


(op. Prev. Zaradi komplekstnosti pesmi, le-ta ostaja v svojem izvirniku)


From the forests and highlands

We come, we come;

From the river-girt islands,

Where loud waves are dumb

Listening to my sweet pipings.

The wind in the reeds and the rushes,

The bees on the bells of thyme,

The birds on the myrtle bushes,

The cicale above in the lime,

And the lizards below in the grass,

Were as silent as ever old Tmolus was,

Listening to my sweet pipings.

Liquid Peneus was flowing,

And all dark Tempe lay

In Pelion's shadow, outgrowing

The light of the dying day,

Speeded by my sweet pipings.

The Sileni, and Sylvans, and Fauns,

And the Nymphs of the woods and the waves,

To the edge of the moist river-lawns,

And the brink of the dewy caves,

And all that did then attend and follow,

Were silent with love, as you now, Apollo,

With envy of my sweet pipings.

I sang of the dancing stars,

I sang of the daedal Earth,

And of Heaven, and the giant wars,

And Love, and Death, and Birth-

And then I chang'd my pipings,

Singing how down the vale of Maenalus

I pursu'd a maiden and clasp'd a reed.

Gods and men, we are all deluded thus!

It breaks in our bosom and then we bleed.

All wept, as I think both ye now would,

If envy or age had not frozen your blood,

At the sorrow of my sweet pipings.


V tej pesmi Shelley piše o glasbenem tekmovanju med Panom in bogom Apolonom. V grški mitologiji je Apolon bog glasbe, bog Pan pa vlada preprosti, ljudski glasbi, ki izhaja iz narave, divjine, gora in pastirjev – kreativnost, ki izhaja iz fizičnih čutov. Ta izraz lepote iz narave ter naslanjanje na čutno izkušnjo, ne na intelekt, se odraža v Panovi piščali. V Ovidovi zgodbi Metamorfoze so piščali nastale, ko je Pan želel prijeti nimfo Syrinx in ugotovil, da v rokah drži šop cvetočega trsja.


Nimfina notranja lepota se je preobrazila v trsje, ko se je ob Panovem dotiku njen konceptualni ter čustveni izraz materializiral v fizično obliko.



Pol človek pol kozel je Pan velikokrat povezan s spolnostjo ter predstavlja falični simbol. Ko gledamo rdečo tekočino v spodnjem delu stekleničke, ne moremo zanikati energije kundalini.


Rdeča je povezana tudi z besom in zanimivno je, da beseda PANika izhaja iz stanja, ko je bil Pan prekinjen v svojem popoldanskem spanju.


(op.p. Pana so zmotili pri popoldanskem spanju in v svoji nejevolji je zarjovel tako močno, da so se vsi ustrašili in v paniki razbežali. Od tod izvira beseda panika.)


To prebujenje iz sanj, iz nekega drugega stanja, lahko spremlja nejevolja in občutek, da nismo čisto pri sebi. Tako kot v procesu duhovnega prebujenja, ko se osebnost sooči z neznanim ter praznino. Ta kombinacija nas tako pripelje v drugačno stanje zavedanja, ki nosi v sebi potencial prebujenja.


Baruch Spinoza, filozof iz 17. stoletja je objavil veliko teorij o prisotnosti božanskega v naravi in mnogi ga vidijo kot očeta panteizma. Duh narave je nekaj k čemur bi se morali obračati, ga pripoznati in v današnjem času ponovno oživiti. Kraljica Mab in Pan nas kličeta, da ponovno ocenimo svoj odnos do narave.


Danes je Merkur potoval direktno prek sonca, kar je trajalo pet ur in pol. Nazadnje se je to zgodilo maja 2016, pred tem pa leta 2006. merkurjev tranzit se zgodil 13 krat na stoletje.


Merkur je ključni vpliv na komunikacijo, ki je povezana s turkizno barvo in se nahaja v zgornji polovici stekleničke, rdeča v spodnjem delu pa predstavlja analitično sposobnost ter zmožnost praktične uporabe. Tako je to steklenička, ki nam pomaga izraziti globlje nivoje naših čustev, ki prihajajo iz globokih globin nas samih.


Prišli smo do trenutka, ko v Aura-Somi poudarjamo družbena omrežja ter komunikacijo prek medijev, kar omogoča, da postane Aura-Soma bolj vidna. Da se to odraža v steklenički je več kot očitno. Je čudovita priložnost za skupnost Aura-Some, da bolj razume sistem ter nejgovo razkrivanje in s tem izkoristi priložnost v katero je podjetje investiralo: spletna stran, portal, ki omogočata, da združimo energije v uresničevanju vizije, ki pomaga človeštvu v procesu prebujenja v tem času.


Je predhodnik tega, kar prihaja v 2020. So vrata v naslednje mesece, ki vodijo v refleksijo, rast, navdih, kreativnost, ki je prizemljena v vsakodnevno življenje.


Preizkus tega prehoda 11-7 (op. p. Ekvilibrium št. 7 se imenuje Preizkus vere, 11 velja za število prehoda) nam razkrije, da se ob vsakem novem prehodu soočimo z nepričakovanim, nepoznanim in neudobnim, kar preizkusi našo vero. Povezava s stekleničko Esenov 11, prepleteni cvetovi preizkusijo, kaj je res in kaj potrebuje ponovni pregled. Ko seštejemo 11 in 7 dobimo 18 in nato 9, kar nas spomni na potencial prebujenja, ki se je pričel v starodavnem Egiptu in prebujenje energije kače (kundalini op.p.) kot dela srca znotraj srca v 9. ta kreativna sila je od nekdaj prisotna v vseh svetovnih kulturah od začetkov do danes. Slediti svetlobi znotraj sebe. Kar še želim deliti je, da ta steklenička ponuja zaščito pred frekvencami manipulacije, ko delamo z njo v skladu s pravim namenom."


Prevedla Manca Razboršek, original zapisa najdete tukaj.


Vsaka steklenička v Aura-Somi nosi oseben pomen za tistega, ki jo izbere. Energetsko se poveže s posameznikovimi potrebami v tistem trenutku. Barve, ki vas pritegnejo, so barve, ki jih potrebujete. Na ta način z vami komunicira vaša duša.




0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page