top of page

Rojena je Kraljica Mab

Updated: Oct 29, 2020

Ob vsakem rojstvu nove stekleničke, ki se zgodi natanko takrat, ko jo kolektivna zavest človeštva potrebuje, Mike Booth, direktor Aura-Some in tisti, ki energijo nove stekleničke "skanalizira" v realnost, zapiše prve misli ob novomaterializiranih energijah.



“Kraljevo modra barva nas vabi, da bolj jasno vidimo sebe in namesto, da se osredotočamo na zunanje projekcije sebe, nas podpre, da se pogledamo navznoter. V tej steklenički se povežeta kraljevo modra in magenta (in ne kraljevo modra in temna magenta v B0) ter nas opogumlja, da to, kar vidimo znotraj sebe, pogledamo brez obsojanja.


Ta steklenička označuje pomemben premik v sistemu Aura-Soma. Zame predstavlja nov začetek tega, kar pomeni Beyond Colour (preseganje, več kot barve op.p.). Nakazuje, da je Aura-Soma za tiste, ki se želijo spomniti vseh delov sebe, se ponovno povezati do točke, kjer se različni aspekti svetlobnega bitja združijo.

Zmanjševanje poudarka temu, kar mislimo ter čutimo in te dele sebe opazovati le kot oblake na modrem nebesnem ozadju uma. Kristalna jasnost uma, ki jo predstavlja nočno nebo se odseva skozi zgornji, zavestni del stekleničke.


Nezavedni aspekt v magenta barvi nam kaže, kako pomembno je nameniti nego, toplino in ljubezen drobnim stvarem, kako manifestiramo sočutje ter ga namenjamo sebi, ko smo v odnosih z drugimi in kako presegamo težave. Magenta podpira možnost integracije v nas. Integracijo nekompatibilnosti notranjih konfliktov, ki jih neizogibno vidimo, ko prodiramo globlje vase, na vse globljih nivojih.


Rojevanje v okvirih moje zavesti je prišlo še pred 14. decembrom in se na ta dan udejanilo ter nadaljevalo, dokler se rojstvo ni zares zgodilo. Kraljica Mab je kraljica vil.


Kraljica Mab se pojavlja v mnogih teoloških in umetniških delih. Shakespeare jo naslovi v svoji igri Romeo in Julija, v irski tradiciji jo najdemo pod imeni Mab, Maebh, Medb and Maeve. Medb je keltska vladarka, boginja vojne in plodnosti. V mnogih tekstih ji pripisujejo mnoge spolne veščine in spolno dominanco.


Percy Bysshe Shelley (angleški romantični pesnik op.p.) je napisal epsko moralno pesnitev Kraljica Mab, v kateri jo omenja kot kraljico urokov.


VILA


Sem vila Mab: dana v hrambo so mi

čudesa človeškega sveta:

skrivnosti neizmerljive preteklosti.

V nezmotljivi vesti ljudi,

tej striktni, kritični kronistki našla sem:

prihodnost, iz vzrokov vsakega dogodka,

sklenem: ne vbod, ki ga vsadi maščevalni spomin

v trdih prsih sebičnega človeka;

niti ekstatičen in zmagovalen pulz

kateri čuteče sledi vrlinam, ki jih zbere

v mislih in dejanjih dobro preživetega dne.


Duh Narave! Tukaj!

V tej nedogled trajajoči divjini

svetov, ob katere brezmejnosti

se še vzvišena domišljija opoteka,

tukaj je tvoj prilegajoči tempelj.

A niti lahkotni list,

ki trepeta ob mimobežni sapi

s teboj ne izgubi instinkta:

niti zlobni črv,

ki preži v grobovih in se gosti z mrtvimi

ne deli nič manj tvojega večnega diha.

Duh Narave! Ti!

Večen kot ta prizor,

tukaj je tvoj prilegajoči tempelj.


Percy Bysshe Shelley je bil nekonvencionalen, idealist in vegetarijanec. Vegetarijanstvo je razumel kot na način življenja, v katerem je namenil skrb drobnim stvarem ter prepoznal nelogičnost med ljubeznijo do živali in prehranjevanjem z njimi ter tako izzval prevladujoča prepričanja. Njegov vidik ni bil samo politična gesta, ampak tudi družbenoekonomska, kar je povezano s tem, da se je videl kot zemeljsko bitje, ki ljubi naravo, živali ter se težko prilagaja konvencionalnim oblikam odnosov. Z drugimi besedami je to ljubezen, ki jo vidimo v spodnjem delu stekleničke in nas nagovarja, da pogledamo vase, v tisto, kar presega konvencionalno.


Rojstvo Kraljice Mab se je zgodilo med dvema mrkoma, kar je zelo čustveno nabit čas za rojstvo nove stekleničke. Delni sončni mrk 5. Januarja nakazuje možnosti, ki so na voljo za nove začetke, ko zmoremo očistiti stare vedenjske vzorce, da bi lahko napredovali.”


V nadaljevanju Mike opiše numerološke povezave, ki sem jih zaradi lažjega razumevanja poenostavila.


Številke pri tej steklenički imajo močan pomen, saj se celoten sistem Aura-Some sešteje v 8 in numerološki seštevek imena Aura-Soma je 26/8. Prav tako se 116 sešteje v 8. Če pogledamo čas rojstva te stekleničke je 14.1.2019, kar se sešteje v 18 in nato 9.


18 = 1 + 8 → Fizična osvoboditev (B01) in Anubis (B08). Anubis predstavlja lahkotnost srca, ko zmoremo tudi intelektualno presoditi, kaj nam prinaša notranji mir. Fizična osvoboditev pa predstavlja zaupanje v ta proces in čutenje te umirjenosti tudi na fizičnem nivoju.


Fizični nivo predstavlja narava in Kraljica Mab je del te narave na duhovnem nivoju. Je Shekinah, božanska prisotnost duha, ženski aspekt, ki izhaja iz Kabale, kjer tudi dejansko predstavlja Božanski Ženski Aspekt.


Prevedla in priredila: Manca Razboršek


Originalne misli, ki jih je zapisal Mike Booth, lahko preberete na tej povezavi.



0 comments
bottom of page