top of page

2020 skozi energijo barv

Updated: Oct 29, 2020

Numerologija v Aura-Somi igra pomembno vlogo. Stekleničke ravnovesja so od vsega začetka označene s številkami in tako lahko njihove energije interpretiramo tudi z numerološkega vidika. Ker bomo z vstopom v 2020 celo leto v energijah 2 in 0, poglejmo interpretacijo leta skozi ustekleničene energije barv in svetlobe.


2 – arhetip velike svečenice, uravnovešenost moške in ženske energije, začetek dualnosti, energija sprejemanja.


Frekvenca modre predstavlja naravno avtoriteto, energijo negovanja in skrbi za druge, zato je to osnovna matrica modela Očeta kot avtoritete in Matere kot negovalke. To pa sta prvi vlogi s katerimi se srečamo kot otroci. Prav ti dve vlogi pa sta osnova za vse ostale s katerimi se identificiramo kasneje v življenju. Na podlagi vlog tudi gradimo svojo identiteto ter model avtoritete. Bolj kot se identificiramo z vlogami, bolj kot pripisujemo avtoriteto zunanjim osebam, situacijam in dogodkom, bolj zgubljeni se počutimo, kar se kaže kot notranji nemir. Šele, ko spustimo svoje identitete, ko se ne identificiramo več s svojimi mislimi, se predamo in sprejmemo, da sta naše telo in osebnost zgolj orodje Višjega jaza in duše, ki se skozi osebnost izražata v 3D realnosti.


Modra je kot jasno nebo brez oblačka in predstavlja umirjen um brez motečih misli. Prinaša globok mir, ki presega ubesedenje. Preprosta vaja, ki jo lahko izvedete na lep sončen dan, je prav prepuščanje modrini neba. Ko se ozrete v jasno modrino neba, se v njej izgubite in dovolite, da vas preplavi globok MIR.


Izzivi, ki jih kot družba razrešujemo že od leta 2000 dalje so povezani z energijami modre barve.


Soočanje z uravnovešanjem aktivnega in pasivnega dela osebnosti oz. moškega (jang) in ženskega (yin) principa. Gre tudi za uravnovešenje med posvečanjem družbeni blaginji in na ta račun zapostavljanjem pristnih medosebnih odnosov ali pa preveč ukvarjanja z medosebnimi odnosi, namesto da bi služili širši družbi. To razdvojenost lahko opažamo v zadnjih 20 letih. Ko se posamezniki na položajih moči (avtoriteta) posvečajo sebi in ne delujejo v širše družbeno dobro, medtem, ko se na drugi strani ljudje preveč zapletajo v drame in se premalo posvečajo sooblikovanju družbe v kateri živijo, saj naj bi to uredile zunanje avtoritete na položajih moči.


Številki 2 sledi 0 – arhetip norca, začetek, potencial, ki še ni izražen. Vse je prisotno, a še ni bilo izraženo v fizičnem svetu. Obstaja v polju možnosti kot speči potencial, ki čaka, da se izrazi. V tem pogledu je bilo leto 2000 res prelomno, saj so 2 sledile kar štiri 0. Kam nas je to pripeljalo po 20 letih lahko vidimo, ko se ozremo naokrog ali sami vase. Drznila si bom trditi, da je to nekaj, kar nas bo spremljalo še celo stoletje. Kako bomo izrazili in razrešili notranja nasprotja med individualnim in družbenim, kako bomo uravnovesili notranjo moško in žensko energijo in katere potenciale bomo izrazili v svetu. Ko pogledamo ti dve steklenički, je jasno, da bomo notranji mir, ki je posledica notranjega ravnovesja dosegli le preko duhovne osvoboditve, spoznanja, da smo svetlobna bitja, duše s človeško izkušnjo.


Steklenička 0 je duhovna osvoboditev


Spodbuja, da vidimo razliko med duhovnim in psihičnim nivojem. Jasnovidnost, jasnočutnost in drugi čuti povezani s tretjim očesom so lahko kot sadeži na drevesu nas kot duhovnega bitja. Velikokrat smo zgolj osredotočeni na sadeže namesto, da bi se zavedali, da smo drevo. Duhovna osvoboditev pomeni, da se zavedamo sebe kot duhovnega bitja v celoti. V povezavi s stekleničko št. 2 to pomeni, da šele, ko se bo naš Višji jaz lahko prosto izražal in komuniciral skozi osebnost, ki se bo prepustila temu notranjemu vodstvu, bomo prejeli vse, kar potrebujemo, da vzpostavimo notranji mir.


V letu 2020 imamo to energijo podvojeno, kar na nek način pomeni, da bodo vse te energije v letošnjem letu še toliko bolj poudarjene. Sicer pa je po 20 letih že čas, da preverimo, katere potenciale smo uresničili v tem času, kajne?


In zares gremo (skoraj) od začetka.


Steklenička ravnovesja št. 20 se imenuje Zvezdni otrok


Osnovna tema njene energije je povezana s komunikacijo brezpogojne Ljubezni, mirom v zavestnem umu in sprejemanjem sebe na najglobljih nivojih. Brezpogojna ljubezen, ki jo namenjamo sebi.


Da bi to dosegli moramo najprej ozdraviti in rešiti notranjega otroka. Kombinacija modre in roza barve pomagata razrešiti polarnost med tema dvema barvama, uravnovesiti moški in ženski aspekt znotraj nas. Ko se ti dve barvi zmešata nastane vijolična, ki predstavlja transformacijo negativnega v pozitivno. Pomaga najti mir iz katerega lahko izražamo ljubezen do sebe in drugih, negovanje sebe, odpuščanje drugim/sebi in sprejemanje sebe. Proces zdravljenja notranjega otroka.


Ko se torej počutite odrezane od ljubezni, nenehno dvomite vase, se kritizirate in obsojate, je to znak, da ne sprejemate samih sebe. To pa seveda vpliva na vašo samozavest, kreativnost ter zmožnost, da odrastete v zrelo, odgovorno osebo. Če za vse to krivite še starše, je nujno, da to v tem letu pozdravite in uredite.


Čudovita vaja, ki lahko postane vaš način delovanja in vstopanja v odnose je, da ljudi s katerimi se srečujete pogledate preko njihovih fasad in vlog, ki jih igrajo.

  • Kakšen je njihov notranji otrok?

  • Kaj potrebuje?

  • Kakšno masko si je nadel, da bi prikril svoje bolečine in ranjenost?

A še preden to naredite s komerkoli, se posvetite svojemu notranjemu otroku in ga objemite z ljubeznijo ter brezpogojno sprejmite takšnega kot je! Celo leto imate čas, a vas vabim, da ne odlašate in ne izgubite niti minute!


Seštevek letošnjega leta je 2+0+2+0=4, ki jo zastopa ekvilibrium z imenom Sončna steklenička. Iz pretežno modre barve zasijeta sončno rumena svetloba in zlata barva notranje modrosti. Rumena je barva intelekta in pridobljenega znanja, zlata pa barva notranje modrosti. Skupaj nas učita, da znanje brez modrosti nima posebne vrednosti. Kako uporabljate svoje znanje, informacije in intelekt je odvisno od tega, kako zvesto prisluhnete svojim notranjim občutkom in jim tudi sledite.


Arhetip povezan s štirico je Cesar


Zame osebno se vse te energije združijo v biblijski osebnosti kralja Salomona, ki je veljal za modrega kralja. Imel je vizijo, bilj je arhitekt največjega templja v zgodovini, poleg tega pa moder razsodnik in eden najbolj priljubljenih vladarjev pod katerim je izraelsko ljudstvo doseglo svojo zlato dobo. Svojo moč na mestu kralja je uporabljal v širše dobro. Ali lahko med današnjimi »vladarji« najdemo vsaj enega, ki ne misli zgolj in samo nase? To pa je tudi izziv, ki ga prinaša Sončna steklenička na družbeni ter osebni ravni – uporaba moči, ki je dandanes bolj zloraba kot karkoli drugega. Strahovi povezani z izgubo ali zlorabo moči so prav tako v energijah te stekleničke.


Osnovna neprijetna čustva, ki so povezana z barvami v vseh zgoraj omenjenih stekleničkah so žalost, jeza in strah. Neizražena žalost, ki se lahko izrazi kot jeza. Strah, da bi jeza ali žalost prišli na dan. Pomanjkanje ljubezni in brezpogojnega sprejemanja, odsotnost veselja ter optimizma. Edini namig, ki ga lahko najdemo, kako ven iz tega je skrit v ekvilibriumu št. 20, saj se modra in roza zmešata v vijolično barvo, ki predstavlja transformacijo in zdravljenje. To pomeni, da


šele skozi proces zdravljenja notranjega otroka lahko pridete do čustev, ki nosijo v sebi višje vibracije veselja, optimizma, ljubezni, samozavesti in notranjega miru.


Ključ je, da poskrbite zase, se dnevno negujete z vso možno ljubeznijo, nežnostjo in brezpogojno sprejmete sebe kot osebnost z vsemi napakami, strahovi in bolečinami. Za vse ostalo pa se prepustite vodstvu vašega Višjega jaza.


Naj vas podprejo energije leta 2020. Vse zgoraj omenjene stekleničke in tudi vse druge najdete na www.bitjesvetlobe.si



0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page